Jelentkezés szakértői tanfolyamra

Akkreditált gombaszakellenőri tanfolyam indul!

(jelentkezési lap az oldal alján található)

A Magyarhoni Gombász Egylet – a Földművelésügyi Minisztérium által akkreditált – gombaszakellenőri     tanfolyamot indít 2018. november 24-én. Sikeres vizsga esetén Egyesületünk oklevelet bocsát ki a vizsgázó   részére, amely a 107/2011. (XI. 10) VM rendelet alapján gombaszakellenőri tevékenység végzésére jogosít.

Tanfolyamunk keretében 285 magyarországi nagygombafaj ismeretét sajátíthatják el a hallgatók. A tanfolyamot azoknak is ajánljuk, akik nem akarnak feltétlenül szakértőként tevékenykedni, csak a szaktudásukat szeretnék elmélyíteni és több gombafajt megismerni. Ebben az esetben a vizsga nem kötelező.

Miért bennünket válasszon?

  • A legolcsóbb, akkreditált szakértői tanfolyamot indítjuk az országban. A tanfolyamot önköltségi áron hirdetjük. Részünkről a tudás átadása egyfajta misszió, nem az anyagi haszonszerzés motivál bennünket, az ismeretterjesztés minden egyes oktatónknak szívügye.
  • Oktatóink több évtizedes gyakorlattal rendelkeznek az oktatásban, kutatásban és a gyakorlati gombaismeret területén, akik mindemellett számos, gombákkal kapcsolatos cikknek és szakkönyvnek is a szerzői. Előadóink és gyakorlatvezetőink:

        Dr. Vetter János, egyetemi tanár, Állatorvostudományi Egyetem

        Dr. Jancsó Gábor, professor emeritus, MTA Energiatudományi Kutatóközpont

        Dr. Vasas Gizella, főmuzeológus, Magyar Természettudományi Múzeum Gombagyűjteménye

        Dr. Locsmándi Csaba, főmuzeológus, Magyar Természettudományi Múzeum Gombagyűjteménye

        Lovász Károly, kertészmérnök, gombaszakértő, Csarnok- és Piacfelügyelőség

        Hegedűs Lászlóné, felsőfokú áruforgalmi menedzser, gombaszakértő, Csarnok- és piacfelügyelőség

  • A szemléltetésben Magyarországon egyedülálló módszert, élethű fagyasztva-szárított gombákat is használunk. Ezáltal a gombaszegény időszakokban is mód van a fajok megtanulására.
  • Nyáron, július hónapban fakultatív gombásztábort szervezünk Erdélybe, a Déli-Kárpátok gyöngyszemének tartott Retyezát-hegységbe. Ezen a területen az éves csapadékmennyiség eléri az 1400 mm-t, így a nyári hónapokban is bőven terem gomba. Aszályos években, amikor az alföldi területeken vagy a középhegységekben csak kevés friss gombát találunk, akkor a magashegységekben begyűjtött és tanulmányozott gyakoribb gombafajok nagy segítséget nyújthatnak a fajismeret elsajátításában, és a vizsgára történő felkészülésben. Tanfolyamunk hallgatói elsőbbséget élveznek a jelentkezésnél!

A tanfolyam helye: Magyar Természettudományi Múzeum Növénytára

Cím: 1087 Budapest, Könyves K. krt. 40. (kattintás a térképhez!). A Népligeti Metrómegállótól csak 2 percre!

E-mail: szakellenor@mhge.hu

Honlap: http://mhge.hu

Tel: 06-30-9313-405

A tanfolyam időtartama: 2018. november 24. – 2019. november 30. (szombati napokon, 9 – 15 óráig)

Előadások: 84 óra          Terepgyakorlatok: 56 óra

 

 

Figyelem!

A jelentkezők regisztrációja az igények beérkezésének időrendi sorrendjében történik, max. 35 fő jelentkezését tudjuk elfogadni. A jelentkezők személyes adatait az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) előírásainak megfelelően kezeljük.

A tanfolyam díja: 70 000 Ft, amely a beiratkozásnál, a számla kiállításakor készpénzben fizetendő vagy 8 napos határidővel utalandó a Magyarhoni Gombász Egylet bankszámlájára. A beiratkozott hallgatókkal képzési szerződést kötünk. A szerződést a beiratkozás előtt egy héttel elküldjük a jelentkezőknek tanulmányozásra.

A vizsga díja: 20 000 Ft, amely a vizsgára történő jelentkezéskor fizetendő vagy 8 napos határidővel  utalandó a Magyarhoni Gombász Egylet bankszámlájára.

A gombaszakellenőri tanfolyamra ajánlott szakkönyvek

1. Albert L., Jakucs E., Kékedi T., Locsmándi Cs., Siller I., Vasas G.: Gombaszakellenőri praktikum  – bolti ár: 4 480 Ft,  kedvezményes ár: 4 000 Ft
2. Locsmándi Csaba, Vasas Gizella: Gyűjtsünk gombát erdőn, mezőn! –  bolti ár: 3 000 Ft, kedvezményes ár: 2 500 Ft
3. Vasas Gizella, Locsmándi Csaba: Gyakoribb gombáink – bolti ár: 2 000 Ft
4. Gerhard, E., Vasas G., Locsmándi Cs.: Gombászok kézikönyve – bolti ár: 5 900 Ft, kedvezményes ár: 5 500 Ft

A könyvek  a tanfolyamon kedvezményes áron vásárolhatók meg!

 

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhet a szakellenőri tanfolyamra: